Nezařazené

Piňa Colada

Možná, že i vy patříte mezi početnou skupinu fajnšmekrů, kteří si alespoň čas od času dopřejí nějaký ten míchaný nápoj. Každý z nich má jinou chuť, co třeba Piňa Colada? Znáte ji? Pojďme si o tomto drinku říci něco blíže!

Historie Piňa Colady

Začít bychom měli rozhodně historií. Kdo je vlastně autorem receptu? Není jím nikdo jiný než Ramón Monchito Marrero, tehdy známý barman v hotelu Hilton v San Juanu. Právě tento člověk dostal myšlenku vytvoření nápoje, ve kterém by ztvárnil chutě Portorika. Dlouhou dobu různě experimentoval, vyzkoušel opravdu ledacos. A nakonec se mu to dle jeho hodnocení povedlo v zastoupení tekutého ananasového koktejlu, který nazval Piňa Colada. Tehdy se psal rok 1954. A jak tedy konkrétně nápoj vypadal? Základem byl jemný rum  Bacardi Superior doplněný již zmíněnou ananasovou šťávou! A opravdu šel skvěle na odbyt, není se čemu divit!

Jak Piňa Coladu připravit?

Máte-li rádi letní míchané nápoje, nic vám nebrání v tom, abyste si je sami, třeba i klidně doma, připravili. Stejné je to i u Piňa Colady, není se třeba vůbec ničeho bát. Takže s chutí do toho! Co byste měli mít po ruce? Rozhodně vhodnou sklenici a veškeré suroviny: Zde jde hlavně o to, pro kterou konkrétní variantu nápoje se rozhodnete. Zmíníme se o dvou nejzákladnějších. Tedy o Piňa Coladě Clasik a Piňa Coladě se smetanou.

Postup přípravy je víceméně u obou typů stejný nebo minimálně obdobný. V čem se však tyto variace liší? Je to, jak již název napovídá, v ingrediencích, respektive v jejich množství. Budete-li chtít připravit Piňa Coladu Clasik, potom si obstarejte 3 cl světlého rumu, 3 cl kokosového krému a 9 cl ananasové šťávy. U verze se smetanou je množství následující: 3 cl světlého rumu, 2 cl kokosového sirupu a navíc 2 cl smetany, samozřejmostí je i zde 9 cl ananasového džusu.

Samotná příprava by měla proběhnout tak, že si nejdříve připravíte kousky ledu, které dáte do sklenice. Vše se dá nachladit! Nyní dáme do mixéru všechny ingredience a dostatečnou dobu mícháme, koktejl však musí zůstat hustý! V tuto chvíli zbývá doplnit nápoj brčkem a je možno podávat a pít!

 

 

About the author

Karel

Add Comment

Click here to post a comment