Nejlepší drinky z hnědého rumu: Dokonalé letní osvěžení

Trio drinků, které přinesou osvěžení zároveň s nevšedním gurmánským zážitkem. Skvělý doplněk pohodových chvilek s přáteli během letní dovolené…

Co je to hnědý rum?

Tyto rumy poznáme hlavně podle jejich barvy, za kterou je zodpovědná poměrně dlouhá doba zrání. V sudech z dubu si hnědý rum počká i devět roků! Díky vypáleným dubovým sudům pak získá rum i odpovídající barvu. Pokud jde o chuť, v porovnání s bílou či zlatou variantou je hnědý rum poněkud výraznější. Je proto vhodnou volbou pro koktejly, ale přidává se například i do sladkých jídel.

Tři nejlepší drinky z hnědého rumu

Na začátek ideálně něco jednoduššího – třeba Black Jamaican může být vhodným adeptem. K jeho přípravě totiž postačí jen dvojice surovin – tmavý rum a kávový likér (nejlépe Tia Maria). Připravte si sklenku s ledem, dolijte 4,5 cl hnědého rumu a 1,5 cl likéru. Pro milovníky koly se nabízí možnost dolít ještě trochu oblíbeného nápoje. Bahama Mama je velmi podobný, nicméně je zde potřeba hned pět různých ingrediencí.
  • 1,5 cl hnědého rumu,
  • 1,5 cl Malibu,
  • 1,5 cl grenadiny,
  • 3 cl džusu z pomerančů,
  • 3 cl džusu z ananasu.
Ve vysoké sklenici smícháme všechny suroviny s kostkou ledu a mixujeme až do doby, než si přichystáme klasickou tříšť. Výsledný nápoj pak přelijeme do sklenice Hurricane Glass a podáváme, není jistě od věci dozdobit jej plátkem pomeranče. Do třetice si pak můžeme zmínit například drink Planter´s Punch, který je poměrně sladký. Mísí se v něm totiž ovocný džus a alkohol. Co všechno k němu budeme potřebovat?
  • 4,5 cl tmavého rumu,
  • 3,5 cl džusu z ananasu,
  • 3,5 cl džusu z pomeranče,
  • 2 cl džusu z citronu,
  • 1 cl grenadiny a cukrového sirupu,
  • Agnostura Bitters (asi 3-4 střiky).
Všechny suroviny s výjimkou poslední smícháme v šejkru a přidáme pár kostek ledu. Po protřepání přelijeme do sklenice Hurricane Glass. Teď už jen přestříknout nápojem Agnostura Bitters a ozdobit třeba ananasem nebo třešní.

Publikováno: 12. 07. 2020

Kategorie: Nezařazené

Autor: Karel Šimáček